Vindinge Rideklub

Simone B L Kristensen
 
 

Mit navn er Simone B L Kristensen og jeg er fra 1997 (21 år gammel)

Til dagligt læser jeg dansk og virksomhedsstudier på Roskilde Universitet. Udover studiet, så arbejder jeg hos Dufour Dressage og på Vindinge skole som lærervikar.

Jeg har to dressur heste; Parino Macal og Stærebogårds Chicago. Parino Macal (i daglig tale Fedte) er en 10 års vallak, som jeg har haft siden 2012. Fedte og jeg har sammen udviklet os fra de allerførste dressurøvelser, til i dag at starte MA / Prix st George. I år har vi blandt andet deltaget i Ecco Cup 2018 for Youngrider.

Min anden hest, Stærebogårds Chicago (i daglig tale Tommy), er en 4 års vallak, som jeg købte i august 2017. Tommy var ikke så vant til mennesker, og jeg har derfor brugt det sidste år på at skabe tillid, og give ham tro på, at vi er gode ved ham. Flere måneder gik, før vi forsøgte at vænne ham til hovedtøj, sadel og specielt gjorden, som han havde store problemer med. I oktober 2017 sad jeg for første gang på ryggen af ham, og lige siden har han udviklet sig utroligt meget. Alt det arbejde jeg har lagt i ham, har vist sig at være godt givet ud, for i dag har jeg en fantastisk 4 års hest, som elsker at gå til ridning og udvikler sig hele tiden.

Hvad er mine mål med min sport?

I 2015 deltog jeg i DM for juniorer, hvilket var en ubeskrivelig oplevelse. Den gode stemning, koncentrationen blandt rytterne og ikke mindst rejsen dertil med en masse træning, op og ned ture og alle forberedelserne - FED oplevelse og kan kun anbefales til alle - også selvom det røde dækken måske ikke er lige i sigte...

Det var mit mål, også i år, at kvalificere os til DM for youngrider, hvilket vi desværre ikke nåede at blive klar til, men til gengæld havde jeg også et mål om at ride alle tre kvalifikationer af Ecco Cup for youngrider i år, og et spinkelt håb om at komme til finalen hos Helgstrand Dressage i december måned. Dette er nu lykkedes, og vi ser frem til at ride finalen i starten af december, sammen med de bedste danske youngrider.

Mit næste langsigtede mål er en kvalifikation til DM for U25 med Fedte, hvilket der heldigvis er en del år til, så vi kan nå en masse træning inden da.

I forhold til Tommy, så håber jeg at han bliver min kommende dressur stjerne, som kan nå langt inden for sporten. I oktober måned var Tommy til stævne på RKV, hvilket var hans første stævne, hvor vi red LC1 til 68 % og placeret som nr. 5. Mit mål for det kommende år, er at han skal starte stævner på både hjemmebane og udebane, hvor fokus bliver på den gode oplevelse.

Hvordan vil jeg opnå mine mål?

For at opnå mit langsigtede mål om at starte DM for U25, så er det vigtigt for mig at sørge for at Fedte forbliver glad og ’fit for fight’. Forberedelserne indebærer en masse stævner i løbet af årene, samt mange undervisningstimer, egen træning samt en masse ture i Hedeland. Udover træning, så vil forberedelserne bl.a. også indebære massage, kiropraktik, tandtjek, osv., for at Fedte hele tiden har de bedste forudsætninger for at præstere optimalt.

Jeg synes, at det er vigtigt at holde begge heste sunde, raske og ikke mindst glade, så de også synes det er sjovt at træne frem mod målene og starte stævner.Og husk… En sejr er ikke kun at stå øverst på præmieskamlen, og ja.. Rosetter er dejlige, men det er rejsen som er den største oplevelse!

Sponsorer